Surdeigspepperkaker

Publisert av Siri Antonsen-Aartun den

Du trenger:

1 dl lønnesirup

3 dl kokosblomstsukker (i orginal oppskriften er det 5 dl)

1 dl vann

250 g ghee (eller ekte smør dersom du tåler det)

9 dl spelt mel

3 ss surdeigsstarter (kan sløyfes)

3 ss kanel

2 ss malt nellik

2 ss ingefær

1/4 ts salt

litt pepper

1,5 ss natron (kan sløyfes)

 

 

Sånn gjør du:

Du begynner med å koke opp lønnesirup, kokosblomstsukker og vann. Så har du i ghee eller smør og lar det smelte i blandingen. Ha i krydderet og rør godt. Når blandingen er avkjølt så har du i melet og surdeigsstarteren. Jeg lot deigen stå på benken i 16 timer før jeg satte den inn i kjøleskapet. Der fikk den stå i ca 9 timer før vi skulle bake. Rett før vi begynte å bake hadde jeg i 1,5 ss natron.


Del dette innlegget



← Eldre innlegg Nyere innlegg →