Surdeigspepperkaker
Publisert av Siri Antonsen-Aartun den
Du trenger:
1 dl lønnesirup
3 dl kokosblomstsukker (i orginal oppskriften er det 5 dl)
1 dl vann
250 g ghee (eller ekte smør dersom du tåler det)
9 dl spelt mel
3 ss surdeigsstarter (kan sløyfes)
3 ss kanel
2 ss malt nellik
2 ss ingefær
1/4 ts salt
litt pepper
1,5 ss natron (kan sløyfes)
Sånn gjør du:
Du begynner med å koke opp lønnesirup, kokosblomstsukker og vann. Så har du i ghee eller smør og lar det smelte i blandingen. Ha i krydderet og rør godt. Når blandingen er avkjølt så har du i melet og surdeigsstarteren. Jeg lot deigen stå på benken i 16 timer før jeg satte den inn i kjøleskapet. Der fikk den stå i ca 9 timer før vi skulle bake. Rett før vi begynte å bake hadde jeg i 1,5 ss natron.