Hva er fermentering?

Fermentering er en samlebetegnelse for ulike gjæringsprosesser. Vi kan skille mellom melkesyregjæring, eddiksyregjæring og alkoholgjæring. Selv om fermentering er veldig trendy eller det ikke noe nytt. Det er en veldig gammel tradisjon som har blitt brukt i mange tusen år. Før i tiden da det ikke fantes kjøleskap ble fermentering brukt for å konservere og forlenge holdbarheten på maten.

Melkesyregjæring er den prosessen som brukes ved fermentering av grønnsaker. Melkesyrebakterier finner vi over alt. Grønnsaker, bær, frukt, korn, nøtter, frø, planter, kjøtt og fisk har disse bakteriene. 

Må bare understreke at melkesyrebakterier ikke har noe med kumelk å gjøre med mindre det er kumelk som skal fermenteres. Så om du av ulike årsaker ikke tåler kumelk så kan du trygt spise fermenterte grønnsaker.

Fermenterte grønnsaker inneholder probiotiske bakterier og enzymer som støtter fordøyelsen. Fordelen med å få i seg probiotika via fermentert mat er at da er bakteriene mer biotilgjengelige. Det vil si at det er lettere for kroppen å ta dem opp. Bakteriene støtter immunforsvaret og de kan være betennelsesdempende. I dag så vet vi at over 70% av immunforsvaret sitter i tarmen og derfor er det viktig å spise mat som er med på å styrke tarmen og immunforsvaret. 

 

Om Digg fermentert kål:

Digg fermentert kål fermenteres uten startkultur. Det brukes kun grønnsaker, krydder, frukt og uraffinert salt. Kålen er ikke pasteurisert.

Digg fermentert kål finnes i fire ulike smaker.

Digg tradisjonell

Digg eple og karve

Digg Spicy

Digg rødkål

Fermentering gir en naturlig holdbarhet. Produktene er merket med en best før, men ikke dårlig etter dato. Erfaringsmessig så holder kålen seg god lenge etter denne datoen så lenge den oppbevares riktig. I kjøleskapet med lokket skrudd godt igjen.

Produksjonen av Digg Fermentert Kål er godkjent av Mattilsynet .