Bokhvetegrøt

Publisert av Siri Antonsen-Aartun den

 Barna mine har blitt så glade i bokhvetegrøt og spiser det til kveldsmat hver dag. Jeg lager det av hel bokhvete, men du kan også bruke bokhveteflak.

 Først litt fakta om bokhvete:

  •  Bokhvete er glutenfritt
  • Det er faktisk ei nøtt og ikke et korn
  • En god kilde til mineralene magnesium, jern og kalium
  • Bokhvete inneholder fiber som tarmbakteriene dine liker
  • Det er proteinrikt
  • Bokhvete er godt på smak

Et tips er å skylle den hele bokhveten før bruk for å fjerne fargestoffet som sitter i skallet. Dette fargestoffet kan være irriterende for øyets netthinne. I tillegg til å skylle bruker jeg også å bløtlegge bokhveten over natten, men det er ikke noe du må gjøre.

 Til grøten trenger du:

 1 dl hel bokhvete

3 dl vann

1 ss kokosolje, ghee eller meieri smør

En liten klype salt

Ceylon kanel

Kardemomme

 

 Sånn gjør du:

 Skyll bokhveten i kokende vann og bløtlegg i vann over natten. På morgen etter bytter du vann før du koker opp hel bokhvete og vann. La grøten få stå å småkoke i ca 15 minutter. Jeg bruker å røre inn litt ceylon kanel, kardemomme og en klype salt fordi da synes vi grøten smaker ekstra godt.  Også tilsetter jeg en ss kokosolje eller ghee for å tilføre litt godt fett. Server grøten med for eksempel bær, nøttesmør eller kokosflak.

 


Del dette innlegget



← Eldre innlegg Nyere innlegg →