Intoleransetest

Matintoleranse er en forsinket allergisk reaksjon, også kalt en IgG reaksjon. En IgG reaksjon vil si at kroppen danner antistoffer mot maten man spiser. Det er snakk om reaksjoner som kan komme timer eller dager etter at man har spist den matvaren du reagerer på. Matintoleranser kan derfor være vanskelig å oppdage. Hvor mye man har spist og hvor ofte man spiser denne matvaren er også med på å påvirke hvor kraftig reaksjonen blir.

IgA er en viktig del av immunforsvaret vårt. IgA sirkulerer i mage/tarmvæske, blodplasma, spytt og slimhinner, gir beskyttelse i munnen, fordøyelsessystemet, lunger, urinveier og andre hulrom i kroppen. IgA verdiene kan stige kraftig under den akutte fasen av en infeksjon eller hvis man har en kronisk infeksjon eller soppirritasjon. Et generelt forhøyet nivå av IgA kan også indikere miljøbelastning. IgA- målinger brukes ved måling av spesifikke IgA-reaksjoner mot matvarer, evaluering av sopp/mikrobebelasninger og vurdering av gluten/gliadinirritasjoner av tarmen og lignende.

Reaksjoner som kan skyldes matintoleranse kan være forstoppelse, diare, oppblåsthet, hodepine og migrene, tretthet, dårlig søvn, hudproblemer og eksem, smerter i muskler og ledd, konsentrasjonsproblemer og mye mer.

En intoleranse test er en blodprøve som tas med et stikk i fingeren. Jeg tilbyr intoleransetest via Eubiotek.

Priser:

Omfattende test av 96 vanlige matvarer med IgG og IgA : 3700 kr

Det er også mulig å kun teste IgG eller IgA og da er prisen: 2600 kr.

Time til gjennomgang av testen og oppfølgning kommer utenom.