Oppskrifter — surkål
Hvordan lage surkål?
Publisert av Siri Antonsen-Aartun den

Mange lurer på hvordan de kan lage surkål og her kommer en enkel oppskrift hvordan lage din egen surkål. Du trenger: 1 kålhode 1 ss salt 1-2 ss karve eller annen smakstilsetning Sånn gjør du: Begynn med å fjerne de ytterste bladene. Kålen raspes eller skjæres i passe biter (du kan også jukse å bruke kjøkkenmaskinen). Ha så kålen, salt og det du vil smaksette den med over i en bolle. Kna kålen til slipper væske. Når kålen slipper væske kan du ha den over i et glass eller en fermenteringskrukke. Pass på at kålen dekkes av væske og...
- Merker: fermentert kål, hvordan lage surkål, Surkål
Hvordan lage kombucha?
Publisert av Siri Antonsen-Aartun den

Mange er nyskjerrige på hvordan lage sin egen kombucha. Det er ikke veldig vanskelig. Den lager seg egentlig selv, men for å kunne lage det trenger du en scoby og litt startkultur. Jeg husker enda da jeg fikk min første scoby. Det er ca 10-12 år siden. Da bodde vi i Stavanger og jeg syklet til ei dame jeg hadde blitt kjent med via internett for å hente min første kombuchascoby. Til deg som ikke har hørt om kombucha før så er det altså fermentert te som har en syrlig og frisk smak. Kombucha kan bidra med gode bakterier og...
- Merker: fermentering, fermentert te, kombucha, surkål, økologisk