Sjokolade med pistasjfyll

Publisert av Siri Antonsen-Aartun den

Sjokolade med pistasjfyll 😋🤤🍫



Til pistasjfyllet trenger du:

🍫2 dl pistasjnøtter
🍫2 ss yaconsirup eller kokosblomstsirup
🍫 1/2 ts vaniljepulver
🍫Noen dryss Uraffinert salt
🍫4 ts vann

Sjokoladen kan du enten lage ved å smelte en plate mørk sjokolade sammen med 1-2 ss kokosolje eller du kan lage den selv av:

🥥30 g kakaosmør
🥥1-2 ss kokosolje
🥥4 ss kakaopulver
🥥2 ss kokosblomstsirup eller yaconsirup
🥥½ ts vanilje pulver
🥥 noen dryss Uraffinert salt



Sånn gjør du:

Begynn med å ha pistasjnøttene i en foodprosessor og kjør til det begynner å bli klebrig. Tilsett så de andre ingrediensene til fyllet og kjør til deg blir en klissete og seig deig. Kle ei lita ildfast form eller lignende med bakepapir og smør deigen utover. Sett formen i fryseren en times tid.

Før du tar fyllet ut av fryseren lager du sjokoladen eller smelter den ferdige sjokoladeplaten. Begynn med å smelte kakaosmøret sammen med kokosolje i vannbad. Tilsett resten av ingrediensene og visp det godt sammen. Ta fyllet ut av fryseren. Skjær det i biter. Jeg liker å ha den i små firkanter, men du skjærer dem i den størrelsen du foretrekker. Dypp bitene i sjokoladefyllet. Det enkleste er å bruke to gafler til dette. Legg dem på et bakepapir etterpå og sett dem kaldt til sjokoladen har stivnet 😋



Del dette innlegget



← Eldre innlegg Nyere innlegg →