Hvordan lage surkål?
Publisert av Siri Antonsen-Aartun den
Mange lurer på hvordan de kan lage surkål og her kommer en enkel oppskrift hvordan lage din egen surkål.
Du trenger:
1 kålhode
1 ss salt
1-2 ss karve eller annen smakstilsetning
Sånn gjør du:
Begynn med å fjerne de ytterste bladene. Kålen raspes eller skjæres i passe biter (du kan også jukse å bruke kjøkkenmaskinen). Ha så kålen, salt og det du vil smaksette den med over i en bolle. Kna kålen til slipper væske. Når kålen slipper væske kan du ha den over i et glass eller en fermenteringskrukke. Pass på at kålen dekkes av væske og at alt dyttes godt ned i glasset, du bør ha ca 2-3 cm fra kålen og opp til åpningen på glasset. Sett så lokket på og la glasset stå i romtemperatur i 7 - 10 dager for å fermentere.
Dersom det er mye futt i glasset kan det være lurt å åpne lokket en gang om dagen for å slippe ut litt luft for å unngå en eksplosjon.
Del dette innlegget
- Merker: fermentert kål, hvordan lage surkål, Surkål