Fermentert Chilisaus

Tidligere denne uken hadde jeg fermenteringskurs. Det var en fin gjeng som kom på kurset og jeg hadde en veldig fin kveld sammen med kursdeltakerne mine. Jeg hadde som vanlig med en del smaksprøver på fermentert mat og drikke. En av de tingene jeg hadde med var fermentert chilisaus. Vi lagde ikke denne chilisausen på kurset, men deltakerne var veldig nyskjerrige på oppskriften så jeg lovte å dele den på bloggen.

Fermentert chilisaus:

10 chili (helst røde, men du kan også bruke grønne, men da blir ikke fargen like fin)

7 fedd hvitløk

1 løk

1 rød paprika

3 ss søtning (jeg bruker som regel kokosblomstsukker)

3 ss saltlake fra andre fermenterte grønnsaker (du kan også bruke myse dersom du tåler melk)

 

Ta frøene ut av chiliene og paprikaen. Skrell løk og hvitløk. Bland alle ingrediensene sammen i en foodprosessor eller blender. Ha sausen over i et glass. La den stå på kjøkkenbenken å fermentere i 3 dager før du flytter den inn i kjøleskapet.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *