Pepperkakekuler

Å lage pepperkakekuler har blitt en fast juletradisjon her hos oss. Hver desember pleier Simon og jeg å lage disse myke, gode kulene med smaken av pepperkaker. Oppskriften og fremgangsmåten er ganske enkel og jeg deler den med deg her.

Til pepperkakekulene trenger du:

3 dl kvernede mandler (helst bløtlagt og tørket på forhånd).

1 1/2 dl dadler

2 ss lønnesirup

1 ts kanel

1 ts nellik

1 ts kardemomme

1/2 ts ingefær

1/4 ts pepper

1/4 ts salt

2 ss smeltet kokosolje

 

Sånn gjør du:

Bland alle ingrediensene i en foodprosessor og kjør til det blir en klissete deig.Så ruller du deigen til små kuler med hendene.

Pepperkakekulene kan fint oppbevares i kjøleskap eller fryser. I fryseren holder de seg enda lengre enn om du har dem i kjøleskapet. Hvis du lurer på hvorfor jeg bløtlegger og tørker mandlene på forhånd kan du lese mer om det her.

3 comments

  1. Lise Sæther Karlbom

    Mandlene ferdig vannet ut og tørket og deilige pepperkakekuler ligger nå godt gjemt i fryseren. Litt digg å slikke slikkepotten og bakebollen etterpå. Deigen er jo så god!:) rawfood pepperkakekuler ???

    1. Så flink du er <3 Godt å ha noen pepperkakekuler på lur i fryseren til jul 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *