“Gult brød”

I dag har jeg laget brød av gule beter. Jeg måtte riktignok kalle det for “gult brød” for hadde jeg sagt at det var gule beter  i det hadde min lille 3 åring nektet å spise det. Han spiser helst ikke grønnsaker for tiden så da gjelder det å være kreativ.

Beter er ikke bare rødbeter. De finnes i flere farger (gule, hvite, røde, polka og sikkert flere). De gule er litt mildere på smak enn de røde. I denne oppskriften kan du bruke både vanlige rødbeter eller andre beter. Du kan også bytte ut beter med for eksempel blomkål, brokkoli eller andre grønnsaker.

Til brødet trenger du:

4 små beter (ca 300 g)

3 ss kokosmel (kan byttes ut med for eksempel mandelmel)

1/2 dl arrowroot (blandes ut i 1 1/2 dl kaldt vann)*

1 dl kokosmelk*

3 ss smeltet kokosolje eller klarnet smør*

1 ss fiberhusk

salt

   

Fremgangsmåte:

Skyll betene og del dem i små biter. Legg bitene oppi en foodprosessor. Kjør foodprosessoeren til betene er blitt ganske så finhakket. Ha i resten av ingrediensene og la kjør til det blir en slags deig. Er deigen veldig tørr kan du ha i mer vann. La deigen stå noen minutter før du brer den utover et stekebrett. Stekes på 170 grader varmluft i 20-25 minutter.

*disse ingrediensene kan byttes ut med egg 3 egg.

http://<a href=”http://blogglisten.no/blogg/www.siria.no/”><img src=”//blogglisten.no/img/blogglisten.png” alt=”Blogglisten” /></a><img height=”0″ border=”0″ width=”0″ alt=”hits” src=”//hits.blogsoft.org/?eid=3381″ />

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *