I dag har jeg laget brød av gule beter. Jeg måtte riktignok kalle det for “gult brød” for hadde jeg sagt at det var gule beter i det hadde min lille 3 åring nektet å spise det. Han spiser helst ikke grønnsaker for tiden så da gjelder det å være kreativ.
Beter er ikke bare rødbeter. De finnes i flere farger (gule, hvite, røde, polka og sikkert flere). De gule er litt mildere på smak enn de røde. I denne oppskriften kan du bruke både vanlige rødbeter eller andre beter. Du kan også bytte ut beter med for eksempel blomkål, brokkoli eller andre grønnsaker.
Til brødet trenger du:
4 små beter (ca 300 g)
3 ss kokosmel (kan byttes ut med for eksempel mandelmel)
1/2 dl arrowroot (blandes ut i 1 1/2 dl kaldt vann)*
1 dl kokosmelk*
3 ss smeltet kokosolje eller klarnet smør*
1 ss fiberhusk
salt
Fremgangsmåte:
Skyll betene og del dem i små biter. Legg bitene oppi en foodprosessor. Kjør foodprosessoeren til betene er blitt ganske så finhakket. Ha i resten av ingrediensene og la kjør til det blir en slags deig. Er deigen veldig tørr kan du ha i mer vann. La deigen stå noen minutter før du brer den utover et stekebrett. Stekes på 170 grader varmluft i 20-25 minutter.
*disse ingrediensene kan byttes ut med egg 3 egg.