Sprø knekkebrød

Hjemmelagde knekkebrød er alltid godt, spesielt når de blir skikkelig sprø. Du kan bruke alle slags frø eller nøtter. Jeg bruker ofte hasselnøtter eller mandler og det jeg har av frø. Når jeg lager knekkebrød foretrekker jeg å bløtlegge nøttene og frøene sammen med salt og/eller eplecidereddik i 12 timer først for å bryte ned fytinsyre og antinæringsstoffer. Knekkebrødene blir i tillegg mer magevennlige fordi de blir lettere å fordøye i tillegg så er det lettere for kroppen å ta opp næringsstoffene som er i nøttene og frøene. Det krever litt planlegging, men du kommer fort inn i den rutinene. Du kan enten bløtlegge om kvelden og bake på morgenen eller du kan bløtlegge nøtter og frø når du står opp og bake på kvelden. Jeg legger som regel nøtter og frø i bløt om kvelden.

 

 

Du trenger:

2 1/2 dl hasselnøtter

1 1/2 dl sesamfrø

2 dl gresskarfrø

uraffinert salt

eplecidereddik

1 ss fiberhusk

 

 

Fremgangsmåte:

Begynn med å legge nøtter og frø i en bolle. Ha i litt salt og 1 ss eplecidereddik. Hel over vann til alle nøttene og frøene er dekket med vann. La dette stå på kjøkkenbenken med et klede over i 12 timer. Etter bløtleggingen bruker jeg en stavmikser for å blande alt sammen og knuse nøttene og frøene i mindre biter. Så har jeg i en ss fiberhusk og blander godt. La dette stå i svelle noen minutter. I mellomtiden gjør jeg klar stekebrettene. Så bres deigen utover 2 stekebrett og stekes på 160 grader varmluft i ca 1 time (ti minutter ut i steketiden tar jeg dem ut og skjærer dem i passe stykker før jeg setter dem inn igjen). Er det ikke blitt sprø etter en time må de stå litt lenger. Husk å følge med slik at de ikke blir svidd.

 

2 comments

  1. Therese Gabrielsson

    Veldig gode knekkebrød! 🤤 Hvor lenge holder dem i romtemperatur?

    1. Hvis de oppbevares tørt så holder de ganske lenge. Kan ikke si et bestemt tidsrom, men jeg oppbevarer mine i en lufttett boks på kjøkkenbenken og har aldri opplevd at de har blitt dårlige 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *