Guacomole

I dag hadde vi ferske reker til middag. Ferske reker er egentlig fredagstradisjon her hos oss, men denne uken ble det lørdagsmiddag i stedet. Fast tilbehør til rekemiddagen er guacomole.

Viste du at avokadoen egentlig er en frukt? Mange forveksler den en grønnsak siden den hverken er søt på smak eller inneholder fruktsyre. Avokado inneholder mye umettet fett og det heveds at umettet fett kan redusere kolesterolnivåene i blodet vår. I tilleg så har avokado et høyt inntak av kalium og folat. Den inneholder også vitamin E, B6 og kopper.

Bruker du avokado i salaten er det med på å øke opptaket av betakaroten og lykopen fra grønnsakene fordi disse antioksidantene er fettløselige. Avokado inneholder også en del karotener og disse ligger i det mørke laget ut mot skallet. For å få med disse bør man være nøye med å skrape skallet når man skreller dem.

Guacomole:

2 modne avokadoer
3 fedd hvitløk (bruk mindre om du ikke er like glad i hvitløk som meg)
salt

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *