Smaken av påske

(Inneholder sponset produkt)

Forrige helg var vi på fjellet. Lørdagen var vi ute nesten hele dagen, gikk på ski, akte og hadde det fint. Da vi kom inn var jeg skikkelig tørst og hadde lyst på noe friskt og godt. Flaks at vi hadde med oss hjemmelaget gelegodteri laget av appelsin. Skikkeig forfriskende!

For å lage disse trenger du:

Saften av 2 appelsiner
Saften av 1/2 sitron
1 dl vann
3 ss gelatin

Fremgangsmåte:

Press saften ut av appelsinene og sitronen. Ha i en gryte sammen med vannet. Varm forsiktig til kokepunktet. Ta gryten av platen og la det avkjøle seg litt før du har i gelatinen. Rør godt slik at gelatinen ikke klumper seg. Så er det bare å hele blandingen over i små silikonformer og la dem stå kjøling til de stivner. Disse holder seg en uke i kjøleskapet eller enda lengre i fryseren.

Jeg brukte ikke noe søtning i denne oppskriften fordi appelsinene jeg brukte var søte nok i seg selv. Hvis du ønsker søtere smak kan du ha i litt lønnesirup eller den søtningen du foretrekker å bruke.

One comment

  1. […] ting vi kommer til å ha i påskeegget med er gelatinsnop og jeg tror faktisk jeg kommer til å lage grønnkålchips også. Grønnkålchips er vel kanskje […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *