Pesto av kruspersille

De aller fleste tenker vel på Tøfflus og Skomakergata når de hører ordet kruspersille. Det er ikke bare Tøfflus som liker kruspersille og urten kan brukes til å lage en nydelig pesto.Persillepesto er blitt min nye favorittpesto. Før så likte jeg ikke noen varianter av pesto etter en dårlig opplevelse da jeg var utveklingsstudent i Slovakia. Nå har dette heldigvis endret seg og pesto i ulike varianter lages ofte. Akkurat nå er jeg litt hekta på persillepesto.

Det er ikke mange ingrediensene du trenger for å lage pesto av persille. Jeg brukte:

1 kruspersille plante
4 fedd hvitløk
salt
olivenolje

Sånn gjør du:

Kjør alle ingrediesene i en liten foodprosessor (jeg bruker den lille prosessor delen som følger med stavmikseren).

* hvis du vil fermentere pestoen tilsetter du litt ekstra salt eller startkultur. Jeg brukte en ss Biofedora. La pestoen stå i romtemperatur i 3 dager å fermentere før du flytter den inn i kjøleskapet.

Persille er en urt. Krydder og urter har blitt brukt i lange tider og de kan ha gunstig effekt på helsen vår. Persille inneholder antioksidanter, vitaminene A, B1, B2, B3, B4, C og K. I tillegg til mineralene magnesium, kalium, kalsium, fosfor, jern, selen, svovel, kobber og mangan.

Bladene kan også brukes til å utvinne eterisk olje.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *