Fiskesuppe med rekekraft

I dag hadde vi fiskesuppe med rekekraft til middag. Hvis du følger snappen Kostholdsdamene så fikk du nok med deg at jeg lagde suppen. Vi spiste reker til middag på fredag som var og da tok jeg vare på rekeskallene fordi jeg ville koke kraft. Rekekraft gir veldig god smak til fiskesuppe og det er ganske enkelt å kok kraft av rekeskall. Du hiver skallene oppi ei gryte, legger oppi litt grønnsaker (jeg brukte løk og gulerot denne gangen), 2 ss tomatpure og fyller opp med vann til alle rekeskallene er dekket av vann. Kok opp og la det stå å småkoke i 30 min. Sil av og så kan du la kraften stå å trekke en stund til for å redusere den. Jeg fryser rekekraften i glass.

Oppskriften på fiskesuppen kommer her:

3 dl rekekraft

3 dl kokosmelk (kan byttes ut med fløte)

2 gulerøtter

1/3 squash

1/2 brokkoli

2 tomater

3 fedd hvitløk

400 g valgfri fisk (i dag brukte jeg rester av sei og litt torsk)

Salt, pepper, gurkemeie og paprikapulver

Skjær opp grønnsakene og ha dem i en gryte sammen med kraften og kokosmelk (eventuelt litt vann). Kok opp og la suppen småkoke i 15 minutter før du har i fisken. La suppen småkoke videre i 5 minutter (eller til fisken er ferdig) før du serverer den.

img_7838

Kjapp og enkel hverdagsmat. Og har du ikke rekekraft kan du fin bruke vann eller annen væske.

 

 

One comment

  1. […] Fiskesuppe med rekekraft – SiriA […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *