Eplekake med surdeig

I helgen har vi hatt besøk fra Finland og da fikk vi lyst å lage surdeigseplekake. Jeg har som regel brukt oppskriften til Gry når jeg har lagd surdeigseplekake. I år lagde jeg min egen variant av kaken siden jeg har intoleranse mot melkeprodukter og egg på grunn av lekk tarm. Jeg kan egentlig ikke spise gluten heller, men litt surdeig tåler jeg. Jeg var veldig spent på hvordan det ville bli å bake en kake uten egg, men resultatet ble veldig bra og hele kaken forsvant i løpet av helgen.

Til kaken brukte jeg:

6 dl surdeig (jeg satte surdeigen på fredagskvelden og vi lagde kaken på lørdag ettermiddag)

160 g smeltet ghee/meieri smør

2,5 dl kokosblomstsukker

2 ss kokosmel

2 ss bakepulver

2 ss natron

kanel (både i røren og til å strø oppå eplene)

3 epler (fra hagen)

img_1914

Surdeigen satte jeg fredags kveld. Surdeigen ble stående litt lenger enn jeg egentlig hadde planlagt, men sånn blir det når man har huset fult av gjester og sultne barn etter er lang dag ute. Da vi hadde spist middag hadde jeg i de andre ingrediensene. Deigen ble veldig luftig og fin (sikkert fordi jeg hadde i både natron og bakepulver).  Jeg hadde kaken i en springform jeg hadde smurt med ghee og stekte den i 1 time på 160 grader.

img_1912

Både kaken og surdeig falt i smak hos de finske vennene våre og de fikk med seg et lite glass med surdeig hjem.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *