Melkefri grønnkålpesto

Åkeren på andelsgården vi er med på bugner av grønnkål nå. Grønnkål kan regnes som en supergrønnsak da den er rik på vitaminer, mineraler og antioksidanter. Grønnkål kan brukes til mye godt og grønnkålchips er en evig favoritt hos meg, men nå får vi så mye grønnkål fra andelsgården vår at vi trengte litt variasjon. Jeg har derfor testet å lage pesto av den og jeg kan love deg at grønnkålpesto er nydelig. Til og med mannen er hektet og har begynt å spise det sammen med nesten alle måltidene.

Grønnkålpestoen jeg lager er melkefri fordi kroppen min har det best uten melkeproteiner. Veldig mange pestooppskrifter inneholder parmesan, men det er ikke noe problem å lage en smakfull og god pesto uten parmesan. Jeg bruker ofte å ha i litt næringsgjær i stedet da smaken av næringsgjær kan minne litt om parmesan.

Til et stort glass pesto trenger du:

6-7 store blader grønnkål

2 fedd hvitløk

1 neve valnøtter (eventuelt pinjekjerner om du vil)

saften av en halv sitron

1/2 ts uraffinert salt

litt pepper om du vil

2 ss næringsgjær (kan sløyfes)

1/2 – 1 dl olivenolje

Sånn gjør du:

Begynn med å skylle grønnkålen godt og riv bladene løs fra stilken. Ha alle ingrediensene oppi en foodprosessor og kjør til du får den konsistensen du vil at den skal ha. Trikset er å ikke ha oppi all olivenoljen med en gang, men ha oppi litt etter litt. Hel pestoen over på et glass med lokk når den er ferdig. Den holder seg en ukes tid eller mer i kjøleskapet om lokket er godt skrudd på. Lager du veldig mye kan den også fryses.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *