Smuldrepai med rabarbra

Har du rabarbra i hagen din eller kjenner du noen du kan plukka hos? I så fall anbefaler jeg deg å lage denne smuldrepaien med rabarbra fordi den er bare SÅ god. Vi har rabarbra i hagen vår, men siden den ble planet i fjor har vi blitt rådet til å ikke plukke den i år for at den skal trives og bli enda større til neste år. Heldigivis har vi snille naboer som har latt oss få lov å plukke så mye vi vil hos dem. Jeg har vært der to ganger allerede og plukket og mulig jeg blir å plukke en tredje gang også.

Til rabarbra smuldrepaien brukte jeg:

ca 300 g rabarbra

2 ss sukrin gold

1 ts ceylon kanel

Smuldrelokket lagde jeg av:

70 g mandelmel

70 g havregryn (kan byttes ut med hakkede nøtter)

1 ts Sukrin gold

1 ts ceylon kanel

50 g kokosyoghurt

ca 30 g smeltet ghee (for en helt melkefri variant bytter du ut ghee med kokosolje eller for eksempel Berit Nordstrand sin kokosrasp)

Begynn med å dele rabarbraen i små biter. Vend inn sukrin gold og ceylon kanel. Fordel rabarbraen utover ei paiform. Så lager du smuldrelokket ved å blandet sammen de tørre ingrediensene først. Vend så inn kokosyoghurten og smeltet ghee. Smuldre blandingen over rabarbraen. Steik paien på 180 grader i 20-25 minutter.

Paien smaker best når den ennå er litt varm, men den kan fint stå et par dager i kjøleskapet og spises kald. Eventuelt kan du varme den litt igjen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *