Panna cotta med rogneblader

De nyutsprungne bladene på rognebærtreet smaker som mandler. Hvert år når bladene spretter ut bruker jeg å sanke med meg noen for å lage denne deilige isen.

I år har jeg blitt inspirert av Kristine i Tankekilden og laget en skikkelig god panna cotta med rognebærblader. Tror det er den beste panna cottaen jeg noen gang har laget. Kan du tenke deg noe så godt som panna cotta med smaken av mandel? Nam!

Jeg brukte kokosmelk da jeg lagde panna cotta, men du kan også bruke kremfløte eller havrefløte som Kristine har brukt. Originaloppskriften til Kristine finner du om du trykker på denne linken her.

Her får du min oppskrift:

5 dl kokosmelk

3 dl nyutsprungne rogneblader

3 ts kokosblomstsukker

1/2 ts vaniljepulver

en klype salt

3 ts gelatinpulver

1/2 dl vann

Sånn gjør du:

Begynn med å koke opp kokosmelken sammen med rognebladene. La dem trekke i 5 minutter før du tar gryten av platen. Så lar du blandingen stå å avkjøle seg helt, det tar ca 2-3 timer. Du kan også sette den i kjøleskapet om du vil. Når det er helt avkjølt siler du av rognebladene. Så tar du og blander vann og gelatinpulver i ei gryte og lar det svelle litt før du tilsetter kokosmelkblandingen. Varm forsiktig mens du rører godt slik at gelatinpulveret får løst seg godt opp. Det skal ikke kokes. Så tilsetter du kokosblomstsukker, vaniljepulver og salt og rører godt. La det avkjøle seg litt før du heller over i små porsjonsformer. Settes kaldt til panna cottaen har stivnet.

Panna cotta med rogneblader

Hvis du vil kan du varme noen bær og helle over som saus, det smakte skikkelig godt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *