Blåbærkake

Her skal du få oppskriften på ei saftig og god blåbærkake. Skikkelig sunn med næringsrike ingredienser. Gluten og melkefri.

Ingredienser:

3 egg

1/2 banan

1 dl mandelmel

1 dl kokosmel

80 g smeltet kokosolje eller klarna smør om du tåler det

1 dl kokosmelk, mandelmelk eller annen valgfri melk

1/2 ts vaniljeekstrakt eller vaniljepulver

1/2 ts kanel

1/2 ts bakepulver

1 klype salt

100 g blåbær

Sånn gjør du:

Begynn med å pisk eggene luftig før du har i most banan og de tørre ingrediensene. Hel over smeltet kokosolje/klarna smør og rør godt. Dersom du synes røren blir veldig tørr kan du tilsette litt mer væske. Til slutt rører du inn blåbærene.

Hel røren over i ei lita ildfast form og stek på 180 grader i 30 minutter. Følg litt med på slutten da steketiden kan variere litt fra ovn til ovn. La kaken avkjøle seg litt før du serverer den.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *