Rask sjokoladekake

inneholder annonselenke for sponset produkt
Her får du oppskriften på en sjokoladekake som er rask og enkel å lage. Jeg serverte den på workshopen i Hypopressiv trening vi hadde i Bodø for ca 2 uker siden og den stod på dessertbordet på 17 mai.
Ingredienser til bunnen:
 5 dl nøtter (jeg brukte en kombinasjon av hasselnøtter, mandler og cashewnøtter)
1 pk tørket fiken (jeg brukte Coop Ânglamark sin økologiske)
1 ss råkakao
4 ss smeltet kokosolje
 Ingredienser til fyllet:
2/3 pk røros smør eller Berit Nordstrand sin kokosrasp dersom du vil lage den helt melkefri
2 plater mørk sjokolade (jeg brukte 1 pk kaffesjokolade og 1 pk 85% sjokolade, begge fra Coop änglamark)
1 god ts vaniljepulver
1 klype salt
1 ts kollagen fra Naturlig liv (kan sløyfes)
 Fremgangsmåte:
Begynn med å lag bunnen. Bland sammen alle ingrediensene i en foodprosessor. Det skal bli en klissete deig. Synes du den er for tørr kan du enten tilsette litt mer smeltet kokosolje eller litt vann.
Kle en paiform med bakepapir og trykk deigen utover. Sett deigen i fryseren mens du lager fyllet.
Smelt sjokoladen på svak varme. La den avkjøle seg litt før du tilsetter resten av ingrediensene. Smør fyllet utover bunnen og sett kaken kaldt til fyllet har stivnet. Kan selvsagt spises med gang også om du ikke klarer å vente 10 minutter 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *