Hvordan mate surdeigsstarteren din

Å holde liv i en surdeigsstarter er ikke så fryktelig vanskelig. Den trenger mat (mel og vann) en gang i uken og en gang i blant kan det være greit å skifte glass. Jeg har to surdeigsstartere. En på spelt og en glutenfri laget av bokhvetemel. Disse oppbevarer jeg i kjøleskapet i et lite glass med lokket sittende løst på. Det er ikke hver uke jeg baker, men jeg passer likevel på å mate dem en gang i uken.

 

   

 

Jeg får ofte spørsmål om hvordan mate surdeigsstarteren og det skal du få svar på her. Bruker samme fremgangsmåte både på den glutenfrie og den på spelt. Først tar jeg starteren ut av kjøleskapet. Ofte lar jeg den få stå en stund på kjøkkenbenken for å romtemperere seg/aktiveres først før jeg mater den. Dette gjelder spesielt om jeg skal bake med den.

Maten surdeigen får er noen t-skjeer med mel og vann til passe konsistens. Litt som en tykk grøt. Dersom jeg ikke skal bake samme dag setter jeg lokket løst på igjen og flytter surdeigen inn i kjøleskapet igjen, hvis ikke er det bare å begynne å bake. Skal du bake mye bør du mate surdeigsstarteren med litt mer enn noen t-skjeer slik at du alltid har litt igjen i glasset.

 

 

Her ser du en sprudlende og glad surdeigsstarter som nettopp har fått mat og er klar til å bakes med. Har du ikke din egen surdeigsstarter kan du bruke denne fremgangsmåten for å lage din egen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *