Frisk og god mangokake

Her kommer enda en kakeoppskrift fra meg. I tillegg til denne saftige og gode sjokoladekaken, lagde jeg ei litt mer “voksen” kake til bursdagsfeiringen forrige helg. 4-åringen vår elsker mango og allerede før jul bestilte han mangokake til bursdagen sin. Kaken er raw food inspirert, men ikke helt innafor i raw food verden da jeg har brukt gelatin for å lage mangogele i det øverste laget. Egentlig skulle kaken bare ha to lag, men så ble det et ekstra lag av mangogele. Resultatet ble ei frisk og god mangokake.

Bunnen er laget av:

200 g mandler (jeg bløtlegger og tørker på forhånd)

15 dadler

1 dl kokosmasse

2 ss smeltet kokosolje

1 ts vanilje

1 klype salt

Før du begynner å lage bunnen kan. det være en fordel å legge dadlene i vann i ca 30 minutter først. Først kjørte jeg mandler, salt og vanilje i en foodprosessor. Så tilsatte jeg de bløtlagte dadlene, kokosmassen, smeltet kokosolje og litt salt og kjørte det til en jevn deig/masse. Dersom deigen blir veldig tørr kan du tilsette litt av vannet som du har bløtlagt dadlene i. Deretter trykte jeg deigen ut i ei kakeform som var kledd med bakepapir og satte bunnen kaldt.

Fyllet er laget av:

400 g cashewnøtter

Fersk mango (brukte to stykk da de var ganske små)

4-5 ss smeltet kokosolje

1, 5 dl kokosmelk (du byttes ut med for eksempel mandelmelk)

1 god ts vaniljepulver

Cashewnøttene la jeg i bløt noen timer før jeg skulle begynne å laget fyllet fordi bløtleggingen mykgjør nøttene og får kaken til å henge bedre sammen synes jeg. Begynn med å kjør de bløtlagte cashewnøttene i foodprosessoren til de er finmalte. Skjær mangoen i mindre biter og tilsett den sammen med smeltet kokosolje, kokosmelk og vaniljepulveret og kjør alt til det blir et kremet fyll. Hell fyllet over bunnen og sett kaken tilbake i kjøleskapet. Jeg lot den stå i kjøleskapet over natten og lagde det siste laget av mangogele morgen etterpå.

Mangogeleen lagde jeg ut fra denne oppskriften og i stedet for å helle den over i små silikonformer helte jeg den over kaken etter at den hadde fått avkjølt seg litt.

I veldig mange oppskrifter på raw food kaker brukes Agave sirup som søtning, jeg valgte å kun bruke dadler og vaniljepulver fordi jeg synes det er mer enn søtt nok i tillegg til at mangoen er ganske søt. Er du en skikkelig søtmons og vil ha en enda søtere kake er det fullt mulig å bruke Agave sirup eller annen søtning i tillegg.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *