Hjemmelaget rødkål til jul

Rødkål hører med til julematen, spesielt for meg som er oppvokst med Nora Rødkål til både julematen og søndagsmiddager. Nå i voksen alder har Nora Rødkål blitt byttet ut med en hjemmelaget variant som både smaker bedre og er et mye sunnere alternativ enn den du får kjøpt ferdig på butikken.

For å lage rødkål trenger du:

1 stykk rødkål

2 epler

3 dl kjøttkraft (kan byttes ut med vann)

1 ts salt

2 ss eddik (jeg brukte veldig sur kombucha)

eventuelt 1-2 ts søtning

Sånn gjør du:

Begynn med å skjære kålen og epler i i biter. Legg epler og kål i ei gryte. Tilsett kjøttkraft, salt og eddik. Kok opp og la kålen stå å trekke på svak varme en times tid. Mot slutten kan du smake til med søtning hvis du synes det trengs.

 

3 comments

  1. Hei Siri

    Hvor lenge holder den seg? Er jo greit å få laget ting i god tid. Kanskje den blir bare bedre om den står litt?!?

    Mvh Torstein

    1. Ja, den blir absolutt bedre om den står litt. Kan fint stå to-tre dager også er det bare å varme den på julaften 🙂

      1. Da er det berre å se om det er å finne i butikken..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *