Å lage pepperkakekuler har blitt en fast juletradisjon her hos oss. Hver desember pleier Simon og jeg å lage disse myke, gode kulene med smaken av pepperkaker. Oppskriften og fremgangsmåten er ganske enkel og jeg deler den med deg her.
Til pepperkakekulene trenger du:
3 dl kvernede mandler (helst bløtlagt og tørket på forhånd).
1 1/2 dl dadler
2 ss lønnesirup
1 ts kanel
1 ts nellik
1 ts kardemomme
1/2 ts ingefær
1/4 ts pepper
1/4 ts salt
2 ss smeltet kokosolje
Sånn gjør du:
Bland alle ingrediensene i en foodprosessor og kjør til det blir en klissete deig.Så ruller du deigen til små kuler med hendene.
Pepperkakekulene kan fint oppbevares i kjøleskap eller fryser. I fryseren holder de seg enda lengre enn om du har dem i kjøleskapet. Hvis du lurer på hvorfor jeg bløtlegger og tørker mandlene på forhånd kan du lese mer om det her.
11. December 2018 at 20:42
Mandlene ferdig vannet ut og tørket og deilige pepperkakekuler ligger nå godt gjemt i fryseren. Litt digg å slikke slikkepotten og bakebollen etterpå. Deigen er jo så god!:) rawfood pepperkakekuler ???
13. December 2018 at 09:44
Så flink du er <3 Godt å ha noen pepperkakekuler på lur i fryseren til jul 🙂
23. December 2018 at 13:50
[…] Pepperkakekuler […]