På snapchatten til Kostholdsdamene i dag lagde jeg en veldig god smuldrepai med restene av eplene vi plukket på gården til svigers forrige helg. Paien ble veldig god og jeg lovte å dele oppskriften.
Du trenger:
6-7 små epler eller 3 store
2 ts vaniljepulver
3 dl kvernede mandler
1 1/2 dl tørket kokosmasse
kanel
1/2 ts salt
4 ss ghee/meierismør
Sånn gjør du:
Begynn med å ta ut kjernen på eplene og del de i små biter. Jeg valgte å ikke skrelle eplene. Ha de i en gryte sammen med litt smør/ghee og ca 1 ts vanilje. Varm dem forsiktig mens du lager bunnen.
Så blander du hakkede mandler, kokos, ghee/smør, vaniljepulver, kanel og salt i en bolle. Bland det godt sammen. Så trykker du “deigen” utover en paiform.
Nå kan du ha epleblandingen over bunnen.
Steik paien i ovnen på 160 grader i ca 25 minutter.
La den avkjøle seg litt før du serverer, men den er best varm 🙂