Syltetøy av høstens epler

I helgen har vi hatt besøk besøk av svigermor og hun hadde med seg en hel bærepose full av norske, usprøyta  epler fra gården deres. Siden vi plutselig hadde veldig mange epler fant jeg ut at jeg måtte lage eplesyltetøy.

 

For å lage eplesyltetøy trenger du:

Epler

Vann

Kanel

Vaniljepulver

Ei stor gryte

 

Fremgangsmåte:

Begynn med å dele eplene opp i små biter og legg dem i ei gryte. Ha litt vann nederst i gryten. La eplene koke opp og etterpå lar du dem stå å småkoke til de er møre. De skal være så møre at de går helt i oppløsning når du begynner å røre i gryten. Jeg rørte litt underveis også. Til slutt rører du inn litt kanel og vaniljepulver. Smak deg frem. Hvis eplene er veldig sure kan du også ha oppi litt søtning.

Når syltetøyet har avkjølt seg litt kan du ha det over på glass og fryse. Perfekt å ha på lur i fryseren utover høsten og vinteren.

 

 

 

2 comments

  1. […] var ikke bare eplesyltetøy vi lagde av eplene vi fikk av svigermor i helgen. Det ble også ei frisk og god eplekake. Kaken ble […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *