Lakseburger

Jeg elsker laks og da jeg var mindre var kald laks det beste jeg viste. Tror forresten det fremdeles er noe av det beste jeg kan få servert. Kald laks og agurksalat, nam! Vi var så heldige at vi fikk kjøpt 6 kg villaks tidligere i sommer så her om dagen lagde jeg noen knallgode lakseburgere. Oppskriften tenkte jeg å dele med dere.

Du trenger:

ca 500 g laks

1/2 løk

3 fedd hvitløk

1 liten ts salt

1 ss arrowroot (blandes ut i litt kaldt vann)

klarnet smør (eller vanlig smør) til steking.

Sånn gjør du:

Bland sammen alle ingredisene  i en foodprosessor til du får en slags deigaktig blanding. Smelt klarnet smør (eller vanlig smør) i en stekepanne og bruk hendene eller to ss skjeer til å forme passe store burgere. Stek på svak varme til de er gyldne på begge sider. Som tilbehør hadde vi ovnsbakt søtpotet i skiver i stedet for brød, stekte grønnsaker, fermentert ramsløk pesto og fermentert surkål. Ja, jeg må ha surkål til alt 😉

 

2 comments

    1. Ja, det ble kjempe gode 🙂 Anbefales 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *