Gurkemeie og ingefærshot

Gurkemeie og ingefær er to av mine (mange) favorittingredienser på kjøkkenet. De er begge kjent for sine mange helsefordeler. I sommer har vi lånt juicemaskinen til mamma og den har jeg blant annet brukt til å lage fermentert gurkemeie og ingefærshot.

Ingefær er blant annet betennelsesdempende, stimulerer immunforsvaret, stimulerer blodsirkulasjonen og kan redusere kvalme. Da jeg var gravid med sønnen min spiste jeg en del ingefærdrops de første ukene for å unngå kvalme. Gurkemeie har mange av de samme egenskapene og du kan lese mer om gurkemeie i et tidligere innlegg jeg har skrevet.

Her får du oppskriften:

6-8 gurkemeie biter (avhengig av hvor store de er)

1 stor bunt ingefær

saften av 1 sitron

1 dl kombuca

1 liter kaldt vann

1 ss rårørsukker

Sånn gjør du:

Bruk en juicemaskin til å juice gurkemeie, ingefær og sitron. Bland juicen sammen med kombucha, vann og rårørsukker. Du kan enten kjøre alt i en blender for å blande det godt eller rør godt med en skje/visp. Hel blandingen over i et stor glass og dekk med et klede og la det stå å fermentere på kjøkkenbenken i 2-3 dager.

Har du ikke juicemaskin kan du bruke blenderen til alt. Du kan også bruke malt gurkemeie og ingefær om du ikke har tilgang på fersk.

 

5 comments

  1. Kan man bruke vannkefir eller jun i steden for kambuca?

    1. Ja, det kan du 🙂

  2. […] ting jeg lager av gurkemeie er denne supersunne […]

  3. Må man ha sukker i? 🙂 Kan man gi dette til barn?

    1. Må ha sukker i for å få i gang fermenteringsprosessen. Sukkeret spises opp under prosessen og omdannes til organiske syrer 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *