Fredag, helg og sjokolade!

Fredag, helg og sjokolade. Forrige helg tittet jeg gjennom en av mine gamle oppskriftsbøker og fant igjen en av mine gamle favorittoppskrifter på skikkelig gode og fyldige sjokoladebiter. Disse er fantastisk gode og det gjelder å ha litt selvkontroll ellers forsvinner alle sammen ganske så fort. Heldigvis klarte jeg å la være å spise opp alle så jeg har noen igjen til i kveld.

Oppskrift og fremgangsmåte kommer her:

100 g mørk sjokolade (jeg foretrekker 86%)

50 g smør/klaret smør

1 ss nøttesmør

3 ss fløte (kokosmelk om du er som meg og ikke tåler melk)

1 ss kokosfett

5 dråper stevia med vanilje smak (valgfritt)

1 klype salt

  • Begynn med å smelte sjokoladen forsiktig på svak varme eller i vannbad
  • Når sjokoladen er nesten helt smeltet har du i smøret/klaret smør, kokosoljen og nøttesmøret slik at dette også får smeltet
  • Rør inn de øvrige ingrediensene
  • Helles over i små silikonformer eller du kan kle en ildfastform med bakepapir
  • Settes klaldt i fryseren så lenge du klarer å vente 😉

Jeg har forresten blitt ambassadør for Øko Sjokolade og fra høsten av blir det kurs her i Bodø i hvordan lage sunn og sukkerfri sjokolade. Bli med! 🙂 Du finner link til påmelding her.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *