Sukkerfri panna cotta

Fredag hadde vi 5 års bryllups dag. Vi bruker ikke feire så voldsomt, men bruker å lage litt ekstra god mat. Denne gangen ble det panna cotta til dessert og oppskriften som er både melkefri og lavkarbo vil jeg dele med dere her. Dette er en panna cotta laget av kokosmelk siden magen og tarmen min får krøll når jeg får i meg melkeprotein.

Til oppskriften trenger du (3 små porsjoner):

3 dl kokosmelk

1 ts vaniljepulver

1 ss sukrin

2 ts gelatinpulver

2 dl jordbær eller bringebær

1 ss gelatin til bærsausen (valgfritt)

Fremgangsmåte:

Bland sammen kokosmelk, sukrin og vaniljepulver i en gryte. Varm forsiktig til kokepunktet. Ta gryten av platen og la blandinen avkjøle seg før du visper inn gelatinen. Rør godt så den ikke klumper seg. Hel blandingen over i 3 små dessert skåler. La det stivne i kjøleskapet.

Når panna cottaen har stiven kan du lage bærsausen. Varm bærene forsiktig i ei lita gryte. Hvis du vil at sausen skal stivne som en slags gele kan du røre inn en spiseskje gelatin. Hel bærsausen over panna cottaen.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *