Tzatziki er det perfekte tilbehøret til grillmaten synes jeg. Det passer også godt sammen med for eksempel stekt makrell eller vill laks. For de av dere som følger KOSTHOLDSDAMENE på Snapchat så fikk dere med dere at jeg lagde Tzatziki til grillmaten vår i går. Siden både sønnen min og jeg tåler kumelk dårlig kan vi ikke bruke gresk yoghurt eller rømme. Jeg lager en variant med kokosyoghurt (uten at tzatzikien får kokossmak).
Ingrediensene jeg bruker er 1 hel agurk, 1 1/2 – 2 dl kokosyoghurt, salt og litt sitronsaft.
Agurken skjæres i små biter og så blandes alle ingrediensene sammen i en skål. Tzatzikien smaker best når den får stå i kjøleskapet 1/2 time eller mer før servering.
27. June 2017 at 20:50
Hei
Hadde vært fint med oppskrift på kokosyoghurt ??
10. July 2017 at 18:22
Kommer i morgen 😀
17. November 2017 at 10:33
[…] PS: Oppskriften på lammekjøttbollene er inspirert av MatPrat og tzatzikien er inspirert av Siri fra Stavanger Mat og Helse. […]
17. November 2017 at 18:59
Nam 🙂