Løkurtpesto

I samarbeid med Nanette Böhm fra Jordnær Hudpleie deler jeg enda en oppskrift på noe godt du kan lage av ville vekster som kan plukkes helt gratis ute i naturen.

 

Ingredienser:

3 knytnever løkurtblader og – blomster. Bruk unge blader eller bare den øverste delen av planten. Er du ikke sikker om du har funnet riktig plante; bare plukk og spis litt, smaken av løk/hvitløk er umiskjennelig.

Olivenolje (vil du lage saus kan du tilsette litt mer, passer fantastisk til nudler eller kokte potet)

2 ss sitronjuice

ca 150 gr camembertost av geit- eller kumelk (gjerne upasteurisert)

salt og pepper

 

Sånn gjør du:

Bland løkurt, sitronjuice og ost sammen, og kjør det hele med en stavmikser eller lingnende. Tilsett olivenolje til du får ønsket konsistens og smak til med salt og pepper.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *