Skvalderkål og brenneslesuppe

Skvalderkål og brennesle er “ugress” som de allere fleste har i hagen sin. I morgen skal Simon og jeg ut på tur å plukke skvalderkål og brennesle for å lage denne deilige suppen. Oppskriften fikk jeg av Nanette Böhm som står bak Jordnær Hudpleie.

  

Ingredienser:

2 knyttnever brennesle blader

2 knyttnever skvalderkål

litt løpstikke

3 ss smør

1 hvitløksfedd

1 stor løk

2 ss mel (Nanette brukte kastansje mel, men det funker nok like bra med andre melsorter)

1 liter kraft

salt og pepper

1 dl rømme eller fløte

Tilberedning:

Hvis du vil servere suppen med egg, anbefales å koke eggene først. Kutt løk og hvitløk i grove biter og fres i smør i en kasserolle. Tilsett melet og brun over svak varme. Tilsett kraften og la det koke i 5 min. Kutt bladene av brennesle, skvallerkål og løpstikke. Tilsett alt grønt og la det koke i 10 min. Hell inn fløte eller rømme og kok opp en gang til. Kjør suppen jevn med en stavmikser.

Dekorer med diverse spiselige blomster.

Håper det smaker!

Hvis du vil lage en melkefri variant kan du erstatte smør med klarnet smør/ghee og bruke kokosmelk eller havrefløte i stedet for vanlig fløte.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *