Sprø chips av marikåpe

Som jeg skrev i innlegget forrige søndag så kan marikåpe brukes til å lage chips av på samme måte som man lager grønnkålchips. Jeg måtte selvfølgelig prøve meg på å lage dette siden vi hadde vært ute å plukket masse marikåpe og det ble kjempe godt. Skal absolutt ut å plukke mer og lage mer chips.

Du trenger:

Marikåpe

Olivenolje

Salt

Hvitløkspulver (kan sløyfes)

Næringsgjær (kan sløyfes)

Sånn gjør du:

Gå ut i hage, skogen eller grøtekanten å plukk marikåpe. Jeg ville nok valgt skogen eller et annet sted der det er lite trafikk. Fjern stilkene og vask og skyll marikåpeplantene godt. La dem tørke litt før du blander dem sammen med olivenolje, salt, hvitløkspulver og næringsgjær. Fordel utover et stekebrett og stek/tørk i varmovnen på 160 grader varmluft i 15-20 minutter. Mine var nok litt for fuktige fordi de måtte stå inne i ca 40 minutter før de ble skikkelig sprø.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *