Is med smaken av rogneblad

Å lage is med smaken av rogneblad har blitt en liten tradisjon hver vår. Isen får en veldig god smak som kan minne litt om mandler. Bladene er best å plukke nå på våren mens de er unge og friske.

Til isen trenger du (oppskriften gir 6 stykk pinneis):

1 1/2 dl rogneblader

2 1/2 dl kokosmelk*

1 dl mylk fra Berit Nordstrand*

3 eggeplommer

50 g kokosblomstsukker

1 ss kollagen

Fremgangsmåte:

Vask og skyll rognebladene godt etter at du har plukket dem. Ha rognebladene og koksmelken og mylk i ei gryte. Varm forsiktig opp til kokepunktet og la dett stå å småkoke i ca 15 minutter. Ta gryten av platen og la dette stå å trekke i 3-4 timer for at rognebladene skal sette smak til melkeblandingen.

Når det har gått ca 3 – 4 timer siler du av bladene. Pisk eggedosis av eggeplommene og kokosblomstsukkeret. Hel eggedosisen over i gryten. Varm dette sakte opp, men pass på at det ikke koker. Ta gryten av platen når du nærmer deg kokepunktet. La blandingen avkjøle seg før du har i 1 ss kollagen. Hell så over i ispinneformer og sett i fryseren.

*kan byttes ut med fløte og hel-melk eller annen type melk.

Inspirasjon til oppskriften har jeg funnet etter dette TV programmet.

One comment

  1. […] De nyutsprungne bladene på rognebærtreet smaker som mandler. Hvert år når bladene spretter ut bruker jeg å sanke med meg noen for å lage denne deilige isen. […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *