Ramsløk og ramsløkpesto

I dag dro Simon og jeg på tur til et “hemmelig” sted for å plukke ramsløk sammen med noen venninner og deres små.

Ramsløken er også kalt ”vill hvitløk” fordi den lukter og smaker ganske likt som hvitløk. Det lukter til og med hvitløk i området den vokser. Og det luktet kjempe godt i bilen på vei hjem 😉  Man kan plukke de friske bladene, blomstene i blomstringstiden og løken. Jeg har kun erfaring med blader og blomster fra ramsløken.

Ramsløken inneholder masse C vitamin, mineraler og salter.

I tillegg til veldig god smak har ramsløk mange positive egenskaper som for eksempel:

  • Den fremmer en god fordøyelse og styrker magen
  • Den er med på å balansere biotaen i tarmen
  • Bakterie og soppdrepende
  • Den senker blodtrykket
  • Kolesterolsenkende
  • Slimløsende

Jeg fikk plukket en god del ramsløk i dag så nå har jeg lagd masse pesto som står til fermentering. I tillegg til at jeg har fått fylt opp dehydratoren med løk som skal tørkes fordi jeg skal lage ramsløksalt.

For å lage pesto av ramsløk trenger du:

Ramsløk

En god olivenolje

Salt

Valnøtter (andre nøtter/kjerner kan også brukes)

Det er vanskelig å oppgi mengdemål fordi jeg lagde en veldig stor porsjon. Dersom du ønsker å fermentere pestoen har du oppi litt væske fra fermenterte grønnsaker, molokosan, vitabiosa eller kombucha/vannkefir som brukes som startkultur. Og så er det bare å la pestoen stå 2-3 døgn på benken å fermentere.

 

 

Kilder:

http://www.rolv.no/urtemedisin/medisinplanter/alli_urs.htm

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *