Spagetti Bolognese

Hjemmelaget spagetti Bolognese eller Bolognese som vi kaller det er en av yndlingsrettene til sønnen min på 2 år. Når vi har det til middag så spiser han 4-5 porsjoner. I tillegg så elsker han å få med seg restene til lunsj i åpen barnehage. Jeg lager derfor alltid en stor porsjon slik at vi kan fryse ned små lunsjer til han.

Jeg har ingen konkret oppskrift, men lager det litt på slump. Jeg steker kjøttdeigen først før jeg har i resten av ingrediensene. Jeg lager som regel dette litt tidlig på dagen slik at gryten kan stå på svak varme å kose seg hele dagen. Da kommer smakene godt frem og det smaker ekstra godt. Etter at jeg var så heldig å ble sponset med en Wonderbag fra Naturlig Liv  så har jeg begynt å la gryta stå i wonderbagen hele dagen.

Her i huset er vi ikke så glade i vanlig pasta og spagetti og lager heller spagetti av squash. Squashgetti er veldig enkelt å lage. Man kan enten bruke en spiralizer eller skjære squashen i tynne strimler. Jeg gjør det siste fordi jeg ikke har spiralizer. Når squashen er ferdig oppskjært er det bare å ha squashstrimlene i en gryte med vann og gi det et lite oppkok.

Ingrediensene til Bolognese er:

  • Kjøttdeig
  • Løk
  • Hvitløk
  • Purre
  • Gulrot
  • Tomat (bruker litt ferske og en kartong med moset tomat)
  • Masse kraft
  • Klarnet smør
  • Salt
  • Basilikum
  • Gurkemeie

Serveres selvsagt med fermentert surkål 😉

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *