Sunn appelsinsjokolade

(inneholder produktpromotering)

Det nærmer seg påske og derfor fikk jeg lyst å lage en sunnere variant av appelsinsjokoladen.

Du trenger:

100 g kakaosmør
1 ss kokosolje
1 ss råkakao
1 ss carobpulver (kan erstattes med råkakao)
1 ss honning eller lønnesirup
en klype salt
noen dryss vaniljepulver
7 dråper vill appelsinolje

Fremgangsmåte:

Smelt kakaosmøret og kokosoljen på svak varme i vannbad. Når de har smeltet tilsetter du råkakao og carob. Rør godt slik at det ikke klumper seg. Tilsett resten av ingrediensene og hel sjokoladene over i silikonformer. Jeg fant noen kjempesøte former som er ut som påskeegg på Søstrene Grene så jeg brukte dem og noen hjerteformer jeg hadde fra før. Sett formene kaldt til sjokoladen har stivnet.


Bildet er tatt fra Lilalife sin snapchatkonto 😉

Litt om noen ingrediensene jeg brukte:

  • Råkakao – Det at kakaopulveret er rått vil si at det ikke er varmebehandlet over 42 grader. Råkakao inneholder antioksidanter, magnesium og er bedre på smak enn “vanlig” kakao.
  • Carob pulver er et alternativ til kakaopulver. Det er naturlig søtt og smaken kan minne om kakao. Carob lages av belgfruktene på Johannesbrødtreet. I motsettning til kakao så inneholder carob ingen stimulerende stoffer. Carob inneholder fiber, proteiner og antioksidanter i tilleg til litt B-vitaminer (B2, B3 og B6) og mineralene magnesium, kalium, kalsium, sink, selen, mangan og kobber.
  • Eterisk olje av vill appelsin fordi den har en nydelig smak av appelsin. Den har en rensende og positiv effekt på immunforsvaret og er rik på antioksidanter.
  • Kakaosmører fettet du får når kakaomassen presses. Et stabilt fett som inneholder naturlige antioksidanter som hindrer harskning.

Andre ting vi kommer til å ha i påskeegget med er gelatinsnop og jeg tror faktisk jeg kommer til å lage grønnkålchips også. Grønnkålchips er vel kanskje ikke det de fleste forbinder med påske, men de er knasende gode og jeg er litt hekta 🙂

 

Vil du vite mer om eteriske oljer så send meg en e-post på post@siria.no.

 

 

One comment

  1. […] Hjemmelaget råsjokolade med appelsinsmak. I denne oppskriften har jeg brukt noen dråper eterisk olje med appelsin, men du kan også bruke revet appelsinskall. Eller begge deler. […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *