Nydelige sjokoladekuler

Vi holder på å forberede feiring av 3 års dag på fredag og i dag har vi lagd sjokoladekuler. Et sunnere alternativ til annen snop og sjokolade. Jeg ønsker at mini skal spise minst mulig sukker og annet tull derfor er jeg fremdeles ganske nøye på hva han putter i munnen. Selv om han blir 3 år er han fremdeles ganske liten og skal vokse og utvikle seg masse. Derfor har vi fokus på sunn og næringstett mat som holder blodsukkeret stabilt og legger grunnlaget for en god helse for han i fremtiden.

For å lage mandelkuler trenger du:

2 1/2 dl dadler (legges i vann først)
4 dl kverna mandler*
5 ss kokosolje (smeltes på svak varme)
3 ss råkakao
1 ts vaniljepulver
1 klype slat
1 ss maca**
1 ss bipollen**

Sånn gjør du:

Bland sammen alle ingrediensene i en foodprosessor. Det skal bli til en klissete deig. Bruk hendene of form små kuler. Når du har formet alle kulene setter du de i fryseren en times tid før de er klare til å spises. Kan oppbevares i kjøleskap eller fryser.

*jeg bløtlegger og tørker alltid mandlene på forhånd. Du kan lese mer om det her.

** kan sløyfes

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *