Hjertekaker

Innmat er veldig næringsrikt sunt og jeg prøver å få i meg innemat flere ganger i uken. Jeg lager ofte hjemmelaget leverpostei eller leverkaker. I dag har jeg laget en variasjon til leverkaker, nemlig hjertekaker. Jeg hadde en pakke med økologiske kyllinghjerter som jeg blandet sammen med kjøttdeig. Hjerte er er veldig rikt på vitamin A, B12, folat, jern, sink og og selen. Hjerte inneholder også co-enzymet Q10 som er viktig for hjertefunksjonen vår (hjerte mot hjerte).

For å lage hjertekaker trenger du:

1 pk økologiske kyllinghjerter (ca 500g)

600 g økologisk kjøttdeig

3 små løk

6 fedd hvitløk (jeg er veldig glad i hvitløk)

salt

gurkemeie

1/2 dl arrowroot

1 dl vann

Sånn gjør du:

  1. Begynn med å skylle hjertene godt.
  2. Så kjører du hjertene sammen med kjøttdeigen i en foodprosessor
  3. Finhakk løk og hvitløk og bland opp deigen
  4. Ha opp salt og gurkemeie
  5. Bland ut 1/2 dl arrowroot i 1 dl kaldt vann og ha oppi deigen.
  6. Bland alt sammen godt og stek i masse godt smør eller klarnet smør. Jeg stekte i klarnet smør.

Min lille assistent spiste 2 kaker mens vi stekte og senere i dag blir det hjertekaker med erterstuing og grønnsaker til middag.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *