Brenneslesmoothie

Brenneslen er her! Brennesle er en urt som ses på som et ugress av de aller fleste, men den har også veldig mange positive helseeffekter. Brennelse innholder C og K vitaminer og mineralene magnesium, kalsium, kalium og jern. Planten inneholder også mye klorofyll. Det er en urt som styrker immunforsvaret, er avgiftende, rensende, betennelseshemmende, stimulerer melkeproduksjonen dersom man ammer og den er bra for hud og hår.

(bildet er lånt fra rolv.no)

Som matplante er brennelsen best å bruke nå på våren. Den bør plukkes før den blir for høy, når den er rundt ca 15 cm. Bladene kan brukes som spinat i supper, smoothies og lignende. Brennesle kan også tørker og pulveriseres. Dette pulveret kan brukes i matlaging. Man kan også koke te av planten. I dag lagde vi brenneslesmoothie til lunsj.

I smoothien hadde vi:

  • Avokado
  • ½ banan
  • bringebær
  • kokosyogurt
  • kollagen
  • lechitin
  • MCT olje
  • Vann
  • Og brennesle så klart

Smoothien ble godkjent av min største kritiker 😉

PS: Brennesle er også fin å lage gjødsel av til kjøkkenhagen.

 

 

 

http://www.rolv.no/urtemedisin/medisinplanter/urti_dio.htm

One comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *