Hjemmelagde fiskekaker

Jeg er veldig glad i fisk og her i huset spiser vi fisk til middag 2 eller 3 ganger i uken. I dag ble det hjemmelagde fiskekaker av sei. Når jeg lager fiskekaker så lager jeg alltid en stor porsjon slik at vi kan fryse ned. Da har vi raske middagsløsninger på lur.

Fiskekaker er enklere å lage enn du tror. Det eneste som tar litt tid er stekingen.

For å lage fiskekaker trenger du: (denne oppskriften gir 2 middager til 3 personer pluss en liten lunsj)

ca 700 g hvit fisk (i dag ble det sei, men jeg har også lagd av annen hvit fisk)

1 løk

1 gulerot

3-4 fedd hvitløk

1 ts salt

1 ss arrowroot (eller annen stivelse)

ghee eller meierismør til steking

Sånn gjør du:

  1. Kjør alle ingerdiensene i en foodprosessor
  2. La “deigen” stå kaldt i kjøleskapet i minimum 30 minutter (da blir de lettere å steke)
  3. Smelt ghee/meieri smør i en stekepanne og bruk 2 ss til å forme små fiskekaker
  4. Stek i godt med ghee/meieri smør, snu fiskekakene når de har blitt gyldne. Jeg steker alltid på svak varme.

I dag spiste vi fiskekakene med søtpotetfries, stekte grønnsaker, fermentert ketchup og surkål.

Håper det smaker!

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *