Knekkebrød

Jeg får ofte spørsmål om hvordan jeg lager knekkebrødene mine. Det er sjelden jeg bruker en oppskrift. Jeg tar som regel det jeg har tilgjengelig av nøtter og frø (mandler, hasselnøtter, cashewnøtter, sesamfrø, gresskarfrø, linfrø osv).

Nøtter og frø inneholder fytinsyre. Jeg passer derfor alltid på å bløtlegge i litt salt eller eplecidereddik over natten for å bryte ned fytinsyren. Når man bløtlegger så blir også nøttene og frøene lettere å fordøye. For mange så kan mye nøtter og frø være tungt for fordøyelsen.

Til disse knekkebrødene så trenger du:

2 1/2 dl mandler

2 1/2 dl hasselnøtter

2 dl sesamfrø

1 ts salt

1 ss fiberhusk

vann

Sånn gjør du:

Jeg blander sammen nøttene og frøene i en bolle. Har i saltet og vann til alle nøttene/frøene er dekket. Så lar jeg det stå på kjøkkenbenken over natten. Eller du kan gjøre dette på morgenen når du står opp og la det stå til du er ferdig på jobb. Etter bløtleggingen bruker jeg en stavmikser for å blande alt sammen og få nøttene i mindre biter. Helt til slutt rører jeg inn 1 ss fiberhusk.

Så brer jeg “deigen” utover to stekebrett og steker på varmluft og 160 grader. Etter 10-15 minutter tar jeg brettene ut og deler knekkebrødene i passe biter med et pizzahjul før jeg steker dem videre. Steketiden varierer litt, men alt fra 1 timer til nærmere 2. Du må bare følge litt med på dem.

Jeg oppbevarer knekkebrødene mine i en kakeboks 🙂

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *