Varmende gulerotsuppe

Jeg er veldig supper og vi spiser det ofte, spesielt på høsten og vinteren når det er kaldt ute. Supper er enkelt å lage og man kan lage store porsjoner og fryse ned. I går hadde vi en veldig god gulerotsuppe med ingefær til middag. Oppi suppen hadde vi faktisk litt rester av hjortekjøtt og det ble veldig godt. Jeg lagde en stor porsjon så i dag blir det suppe til lunsj. I tillegg så frøys jeg ned to mindre porsjoner som er fine å ta opp senere.

Jeg liker å bruk kraft som base i mine supper, men har du ikke kraft så fungerer det like fint med vann. Grunnen til at jeg liker å bruke kraft er fordi kraft inneholder mye mineraler og vitaminer. Kraft inneholder kollagen og gelatin som bindevev og cellene i kroppen vår trenger. Kraft er styrker kroppen og er bra for fordøyelsen vår. Og ikke minst så smaker kraft godt. Jeg er veldig glad i å drikke kraften som den er. Da tilsetter jeg litt krydder og så har jeg en varmende og god drikk.

Her kommer oppskriften på en varmende gulerotsuppe. Til en stor porsjon trenger du:

1 pk gulerøtter

2 løk

1 søtopotet

¼ blomkål

6 fedd hvitløk

5 dl kraft

2 dl kokosmelk

4 dl vann

3 ss kokosolje

1 bit fersk ingefær eller krydder

Salt

Gurkemeie

Kanel

Sånn gjør du:

Først så skjærer du opp alle grønnsakene. Har de over i en gryte sammen med kraft, kokosmelk og vann. Når det har kokt opp så lar du det stå å småkoke i 30 minutter. Bruk en stavmikser til å mose suppen godt. Smak til med krydder. Har jeg god tid lar jeg often suppen stå på svak varme lenger enn en halvtime fordi da kommer smakene mer frem.

I går serverte jeg suppen med litt rester av ruccola og agurk salat, fermentert surkål og fermentert ingefærsalsa. Jeg må ha noe fermentert til alt jeg spiser! 😉

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *