Kurs på Bailine Klinikken

Jeg har blitt invitert til Bailine Klinikken på Sola for å holde kurs i surdeigsbakst og fermentering. Dato for surdeigskurset er 23 februar kl 19-21 og fermenteringskurset holdes 16 mars kl 18-21. Du finner mer informasjon om kursene her. Meld deg på 🙂

Når man baker med surdeig så bryter man med fytinsyre og antinæringsstoffer som er i korn. Dette gjør at næringsstoffene blir mer tilgjengelig og lettere for kroppen å ta opp. Gluten brytes delvis ned og uskadeliggjøres. Mange som glutenintoleranse kan fint spise surdeigsbrød uten at det vil skape problemer for fordøyelsen. Jeg har hatt min surdeigsstarter i 4 år og jeg bruker den til mye mer enn å bare bake brød.

Fermentering er noe jeg synes er kjempe gøy å holde på med og jeg synes det er veldig gøy å lære andre om fermentering på kursene mine. Etter at jeg ble introdusert for denne måten å behandle mat på for 4-5 år siden så har jeg fermentert mye. Jeg prøver meg stadig på nye oppskrifter. Hvis du følger Kostholdsdamene på snapchat så fikk du kanskje med deg at jeg skulle prøve meg på å fermentere ingefærsalsa. Oppskriften på fermentert ingefærsalsa kommer etterhvert. Jeg har tidligere skrevet litt om hva fermentering er og du finner innlegget her. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *