Leverkaker

I går lagde vi leverkaker. Jeg har alltid i litt kjøttdeig når jeg lager leverkaker for at de skal bli litt mildere på smak. Leverkaker passer til både middag, lunsj og frokost. I går stekte jeg en stor porsjon og frøys ned i små porsjoner til frokost/lunsj og noen litt større til middag.

Lever er veldig næringsrikt og blant annet rikt på jern, A vitamin, B vitaminer og sink.

Til leverkakene trenger du:

800 g kjøttdeig

500 g lever (jeg bruker kylling eller kalkunlever)

2 løk

3 små gulerøtter

2 dl kraft

salt

gurkemeie

Sånn gjør du:

Først brukte jeg en foodprosessor til å kverne opp ingrediensene før jeg blandet de sammen i en bolle.

IMG_8255

Så stekte jeg de på svak varme i kokosfett og litt ribbefett.

IMG_8256

Simon prøvesmakte og godkjente leverkakene underveis.

IMG_8257

I dag bestod frokosten av leverkaker, rester av blomkålris, stekte grønnsaker, fermentert surkål og ingefærsalsa. Nam!

IMG_8261

 

One comment

  1. […] jeg prøver å få i meg innemat flere ganger i uken. Jeg lager ofte hjemmelaget leverpostei eller leverkaker. I dag har jeg laget en variasjon til leverkaker, nemlig hjertekaker. Jeg hadde en pakke med […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *