Jordskokksuppe

I dag er det min tur å ha snappen til KOSTHOLDSDAMENE igjen. Jeg synes det er veldig gøy å være med på denne snappen sammen med så mange dyktige kostholdsdamer. Legg oss til på snapchat 🙂

I dag lagde jeg jordskokksuppe til middag på snappen og tenkte å dele oppskriften her på bloggen. Jordskokk er en undervurdert rotgrønnsak som kan brukes til mye etter min mening. Den inneholder ingen stivelse og smaken kan beskrives som litt nøtteaktig og søt. Siden jordskokk ikke inneholder stivelse er den med på å holde blodsukkeret vårt stabilt.

Jeg har også brukt kraft i suppen. Kraft kokes på bein fra dyr. Når jeg koker kraft så bruker jeg en stor gryte slik at jeg kan koke masse og har lenge. I kraftbeinene er det mye mineraler og jo lenger man lar kraften trekke jo mer næring får man ut fra beina. Jeg bruker som regel å trekke kraften i 2 døgn, det vil si at den står på om natten også.

Kraft har et høyt innhold av mineraler, kollagen og gelatin. Gelatin og kollagen bygger opp kroppen fra innsiden og derfor så er et regelmessig inntak av kraft med på å styrke kroppen. Kraft er også veldig bra for tarmene våre og fordøyelsen. Kraft er også med på å bygge opp immunforsvaret vårt.

Kraften jeg koker fryser jeg i glass og tar opp et glass når jeg trenger. Vi bruker i matlaging stort sett hver dag. Kraft er fint å bruke i supper som base, i ulike gryter, man kan koke grønnsakene i kraft og den er fin å drikke som den er. Jeg liker å drikke en kopp kraft om dagen, ofte sammen med frokosten. Da tilsetter jeg gjerne litt salt, pepper og gurkemeie for å få litt mer smak.

Så var det over til oppskriften på dagens jordskokksuppe. Du trenger

500 g jordskokk

1 søtpotet

1 løk

hvitløk

5 dl kraft

1 pk kokosmelk

3 dl vann

salt, pepper og gurkemeie

 

Begynn med å skjære grønnsakene opp i passe biter og ha dem over i gryten. Jeg valgte å ikke skrelle jordskokkene siden de var økologiske og fordi skallet også kan brukes (jeg tenker og at mye av næringen sitter rett under skallet og dette vil forsvinne hvis man skreller de. Søtpoteten valgte jeg å skrelle.

img_7303

Så helte jeg kraft, vann og kokosmelk over. Kok opp grønnsakene. Etter at de hadde kokt opp skrudde jeg ned platen og lot suppen stå å småkoke i 30-40 minutter før jeg brukte stavmikseren.

img_7312

Så hadde jeg i salt, pepper og gurkemeie og lot suppen stå på svak varme mens vi ventet på at mannen skulle komme hjem.

img_7314

Jeg valgte å servere suppen med stekte pølser fra Grøstad gris (de er økologiske og uten egg, melk og gluten). Vi hadde også frementerte surkål med gulerøtter oppi.

 

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *